Search

Tuesday, October 31, 2006

DESCULŢI DE SPERANŢĂ...


Personaje: 1 Suflet şi 2 Draci; Locaţie: poarta Iadului.

SUFLET: "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"... Che 'azz! Ce paştele mă-sii! (cuvintele mai mult mimate)
Speranţă... De unde?! Ce fel?! De care speranţă şi câtă să ai, ca să poţi s-o laşi la poartă?!... Speranţa de viaţă scade, speranţa într-un viitor mai bun, pe lumea asta ori pe-ailaltă, e de-a dreptu' nulă dacă nu mă-nşel... (râs sarcastic)
Şi ăştia vor să ne lăsăm speranţa la uşă, ca pe papuci! Cu alte cuvinte, vor să ne convingă că mai avem... (rânjeşte) Nu domnilor, nu onorabililor, nu cum dracu' v-o mai zice, n-avem ce lăsa la intrare! Da' ce, sunteţi orbi, nu vedeţi c-avem tălpile bătătorite şi sângerânde, că nu mai avem de mult papuci, nu vedeţi, voi ăştia, că suntem desculţi?!
(aproape isteric) Da' mai lăsaţi-mă, imbecililor, cu pretenţiile astea stupide! Vreau să intru, vreau să simt şi eu ceva, fie şi arsura focului vostru puturos de catran! Orice, numai să simt! Lăsaţi-mă să intru! Daţi-mi drumul! Vreau să intru!

(Sufletul se izbeşte repetat, cu disperare, în poarta şi, la un moment dat, reuşeşte s-o deschidă şi să intre pe jumatate dincolo, unde este blocat de cei doi draci)

DRAC 1: (batjocoritor) I-auzi, na! Vrea să intre, he, he, he! Băi dobitocule, acilea nu intră decât aia de sperau că n-o s-ajungă aici! ( râzând, către celălalt Drac) Să se ducă la etaj!
DRAC 2: (smucindu-l pe Suflet şi târându-l de cealaltă parte a porţii) Ai greşit apartamentu', drăguţă! Şefu' zice să-ncerci la vecini! (Sufletul iese din scenă, ajustându-şi giulgiul cam şifonat în încăierare, iar Dracul 2 strigă în urma lui, plin de bunăvoinţă) Ia liftu', că pe scări nu-i lumina şi-o să-ţi frângi gâtu', băi amărâtule!

(La poartă e din nou linişte. Cei doi draci se aşează şi reîncep să joace table)

DRAC 1: (nedumerit) ...Ce aia mă-sii căuta ăsta pe-aici?...

SFÂRŞIT

4 voroave::

Anonymous,  Tuesday, October 31, 2006 5:41:00 PM  

Auzi, ia-o ca pe "ştirea zilei de marţi, 31 octombrie 2006: Stereotipurile sexuale încă există la locul de muncă - bărbaţii preferă să lucreze, la table, ca-ntre bărbaţi, aceste cazuri întâlnindu-se în special în Statele Unite.
Şi ... fără invective ca la uşa cortului, căci se ştie că marţea sunt trei ceasuri rele!

Aquiu Tuesday, October 31, 2006 7:09:00 PM  

Stiam! Si ca din cauza asta sunt atat de multi gay in SUA (coroborat cu studiul conform caruia relatiile sexuale la locul de munca sporesc productivitatea) si ca azi este marti, deci, evident, 3ceasuri rele...

Vezi, de-asta n-am plecat inca de la birou: fiindu-mi frica, astept sa se faca miercuri :P

mariusiionita Friday, November 03, 2006 11:51:00 AM  

salutari,
as fi vrut sa studiez putin simbolistica din imaginea ta.
crezi ca o pot gasi undeva la o rezolutie corespunzatoare?

Aquiu Friday, November 03, 2006 12:04:00 PM  

Este vorba despre "Poarta iadului" lui Rodin, aflata in patrimoniul muzeului...evident, Rodin din Philadelphia.
Din pacate, n-am reusit sa gasesc nici o poza cu o rezolutie mai de doamne-ajuta...:(

  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP